Retenția și consumul de apă în relație cu insolația și problemele cauzate de expunerea la soare

expunerea la soare

Efecte cauzate de expunerea la soare

Cea mai frecventă afecțiune cu care ne confruntăm vara este insolația. Din dorința de a sta cât mai mult la soare și de a ne bucura de căldură, uităm să ne ferim de razele soarelui la orele prânzului și ne putem alege foarte ușor cu o insolație care ne ține câteva zile la pat. În momentul în care expunerea la soare devine excesiva, corpul tău se supraîncălzește și nu mai poate să își scadă temperatura la un nivel optim cu mijloacele proprii. Dacă te simți obosit, slăbit, suferi de dureri de cap, greață, senzații de vomă, ai temperatură și observi că nu mai transpiri chiar dacă îți este cald este clar că suferi de insolație. La baza insolației stă însă și deshidratarea organismului și retenția de apă. Tocmai de aceea medicii ne recomandă în fiecare vară să ne ferim de soare în orele de vârf și să ne hidratăm foarte bine.

Gândește-te la faptul că organismul uman este compus din 70% apă, apa fiind importantă pentru buna funcționare a creierului, pentru reglarea temperaturii corpului și a tensiunii, dar mai ales pentru transportarea oxigenului la celule. Medicii ne recomandă să bem cel puțin 2 litri de apă de zi, însă, în anotimpul canicular, atunci când organismul nostru pierde apă și prin transpirație, consumul de apă ar trebui crescut considerabil. În momentul în care ești deshidratat, te poți confrunta cu retenția de apă pentru că organismul tău va începe să stocheze apa pentru a asigura pe cât posibil buna funcționare a sa. În momentele în care ești deshidratat și nu eviți expunerea la soare în orele de vârf, poți face foarte ușor insolație.

Retenția de apă se manifestă ca niște umflături de obicei la nivelul picioarelor și mâinilor sau ca o creștere bruscă în greutate. Retenția de apă poate fi combătută printr-un stil de viață sănătos, fără tutun, alcool, cafea, grăsime sau sare, printr-o hidratare intensă și o alimentație bazată mai mult pe fructe și legume. Este important de menționat faptul că nu poți scăpa de retenția de apă de pe o zi pe altă, ea fiind mai degrabă un proces îndelungat ce presupune și anumite schimbări în stilul tău de viață.

Ce se întâmplă însă dacă ai nevoie să scapi de kilogramele acumulate în urma retenției de apă într-un timp foarte scurt? Răspunsul este unul simplu, poți scăpa de retenția de apă cu ajutorul unei soluții naturale: Super Ananas, un supliment alimentar cu gust delicios de ananas și bogat în bromelaină (enzimă care are rolul de a combate balonarea și retenția de apă). Pentru a scăpa de retenția de apă tot ce trebuie să faci este să consumi câte un plic de Super Ananas dizolvat într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi, după fiecare masă principala,! Mai mult decât atât, acest supliment alimentar îți va da energie și te va ajuta să lupți și împotriva kilogramelor în plus, ananasul având capacitatea de a arde grăsimile și de a combate balonarea. Cu Super Ananas de la EVITAL Functional Food vei scăpa de kilogramele în plus cauzate de retentia de apa din tesuturi și te vei simți mai usor (usoara) si plin(a) de energie!

În concluzie, este clar că în sezonul canicular avem nevoie de aliați care să ne ajute să combatem deshidratarea, retenția de apă și episoadele de insolație. Este extrem de important ca pe lângă cantitatea mare de apă pe care trebuie să o consumăm zi de zi, să apelăm și la suplimentele alimentare naturale, cum este Super Ananas, care să ne ajute să ne menținem organismul într-o stare perfectă de funcționare!

Citește și: Consumul de sucuri naturale, fresh-uri și apă, în relație cu expunerea prelungită la ultraviolete.

DISTRIBUIȚI