Bauturile prea fierbinti pot sa provoace carcinoame

0
agenti cancerigeni

Potrivit IARC (International Agency for Research on Cancer), bauturile foarte fierbinti pot fi cause probabile ale aparitiei cancerului. Din fericire, insa, nu este nevoie sa lasati la o parte tabietul cestii de cafea sau ceai de dimineata. Potrivit unui studiu publicat in The Lancet Oncology in iunie 2016, bauturile foarte fierbinti sunt posibili agenti cancerigeni. Cititi mai departe pentru a afla detalii interesante despre cel ami recent studiu efectuat.

Nici prea rece, nici prea cald

„Foarte fierbinte” nu este o expresie special stiintifica, insa cercetatorii implicati in acest studiu au concluzionat ca bauturile care ating mai mult de 65ºC sunt cele care stau in zona de pericol pentru cancer. Potrivit Societatii Americane de Cancer, este indicat sa va beti cafeaua, ceaiul, ciocolata calda si alte bauturi care se consuma calde la o temperatura mult mai mica decat cea indicata mai sus. Aceasta poate fi o veste buna pentru toti, pentru ca foarte rar se intampla sa ne frigem limba din pricina bauturilor prea fierbinti.

Nu atat de incantati vor fi, insa, consumatorii de “mate”, care este un sortiment de ceai popular in America de Sud, Africa si Asia si care, in mod traditional, se consuma atunci cand este foarte fierbinte.

 

 Cafeaua a iesit de pe lista neagra a posibililor agenti cancerigeni

Acelasi grup de cercetatori care au studiat efectele mai multor tipuri de bauturi calde asupra organismului au eliminat cafeaua ca posibila cauza a cancerului. Un studiu din 1991 aratase posibile legaturi intre agenti cancerigeni ce produc cancerul de colon si consumul de cafea, insa aceste incertitudini au fost sterse de curand prin publicarea noului studiu mentionat anterior. Mai mult decat atat, sunt semne incurajatoare precum faptul ca indragita bautura calda ar putea chiar sa devina adjuvant in ameliorarea altor tipuri de cancer prin efectul antioxidant al cafelei. Nu exista inca date suficiente care sa sustina aceasta noua directie a efectelor consumului de cafea, insa cu siguranta ca persoanele care o consuma pot sta linistite macar in privinta eliminarii cafelei de pe lista agentilor cancerigeni.

“Acesta este un mesaj de incurajare pentru bautorii de cafea” a adaugat pentru revista Times Prof. Dr. Alberto Ascherio, professor de nutritive si epidemologie la Harvard T. H. Chan School of Public Health.

Desi este o bautura delicioasa si este preferata de foarte multe personae, cafeaua nu poate, totusi, sa aduca necesarul de vitamine si minerale pe care le-ar aduce fresh-urile si smoothiurile cu mix de fructe. Daca sunteti bautori de cafea, dar nu va face placere sa petreceti timp pentru prepararea smoothiurilor , exista o solutie simpla, placuta si usor de adoptat:

EVITAL Super Frullato – sub forma de plicuri care se dizolva in lapte vegetal sau animal (lapte de cocos, lapte de migdale sau lapte de vaca sau de capra). Super Frullato are continutul optim de vitamine si minerale din sursa naturala, este usor de preparat si mentine gustul celor 10 fructe din care provin vitaminele si mineralele. In plus contine si antioxidanti foarte importanti in mentinerea organelor sanatoase si prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here