BROMELAINA: BENEFICII ȘI UTILIZARE

BROMELAINA REDUCEREA INFLAMATIEI
BROMELAINA

Cum se obtine Bromelaina?

Bromelaina se extrage din fructul de ananas, găsindu-se în cea mai mare cantitate în tulpina ananasului, care de regulă nu se mănâncă. Ananasul e un fruct tropical care este consumat de sute de ani în țările tropicale și care a fost introdus și în alimentația europenilor. Este un fruct bogat în antioxidanți, fibre și enzime, care ușureaza digestia,si ajuta la reducerea inflamatiei și reglează tranzitul intestinal.

Bromelaina este o enzimă proteolitică extrasă din ananas, cu beneficii demonstrate clinic pentru reducerea inflamației și ușurarea digestiei. Bromelaina funcționează ca antiinflamator prin scăderea nivelului de tromboxan A2 și prostaglandină E2 din sânge. Ca enzimă digestivă ajută la fragmentarea facilă a lanțurilor proteice la nivelul intestinului subțire, până la nivelul de peptide sau chiar aminoacizi, îmbunătățind procesul de absorție al aminoacizilor, cu impact sistemic direct în toate procesele metabolice ce folosesc drept substrat proteinele: formarea de mușchi, piele și refacerea articulațiilor, formarea neurotransmițătorilor și îmbunătățirea circulației sangvine.

În ceea ce privește proprietățile drenante ale bromelainei, ne referim cu precădere la două mecanisme de acțiune: reducerea inflamatiei și îmbunătățirea circulației sangvine. Folosirea suplimentelor cu bromelaină a demonstrat o îmbunătățire a aspectului pielii prin reducerea aspectului de coajă de portocală și a denivelărilor și o reducere a senzației de mâini și picioare umflate.

Bromelaina reduce inflamația în general în tot organismul, fiind folosită ca adjuvant în mai toate situațiile care înseamnă un proces inflamator și dureros: refacerea după operații, sinuzita, artrită, înțepături și mușcături de insecte, vene varicoase, hemoroizi și circulație sangvină deficitară. La nivel digestiv, bromelaina acționează prin reducerea senzației de balonare, echilibrarea acidității gastrice, alcalinizarea intestinului subțire și îmbunătățirea absorției aminoacizilor.

În prezent, în Europa, se recomandă consumul suplimentelor cu bromelaină pentru reducerea inflamației și ușurarea respirației, dar și pentru îmbunătățirea digestiei și absorției proteice.

Citeste si: Imbunatatirea digestiei – Afla care este cel mai eficient aliment functional care imbunatateste digestia

DISTRIBUIȚI