Mercurul din peste – mit sau pericol real? Afla cea mai buna metoda de detoxifiere

detoxifiant

Daca si tu incerci sa pui bazele unei alimentatii sanatoase, ar trebui sa tii cont de faptul ca este necesar sa iti asiguri doza zilnica de vitamine, minerale si substante nutritive. Suplimentar, vei avea nevoie sa consumi si alimente sau suplimente cu rol detoxifiant, pentru a te asigura ca regimul tau de viata este unul sanatos.

Pestele este o sursa excelenta de proteine, iar uleiurile sale sanatoase (Omega 3 si Omega 6) au un rol foarte important impotriva bolilor cardiovasculare. Deoarece o dieta bogata in fructe de mare protejeaza inima si ajuta la dezvoltarea sanatoasa a creierului, pestele ramane o componenta importanta a unei diete sanatoase.

Totusi, datele din ultimul timp arata ca aproape toti pestii si crustaceele pe care le consumam contin urme de mercur, un metal toxic pentru organismul uman. Unele fructe de mare contin si alti poluanți organici persistenti (POP). Pe masura ce pestii mai mici sunt vanati de pestii mari in lantul trofic, concentratiile de mercur si POP cresc, astfel ca pestii rapitori oceanici ajung sa contina cele mai ridicate niveluri de pesticide si metale daunatoare. Pe lista neagra au ajuns rechinul, pestele-spada si macroul, pe care romanii ii situeaza in topul preferintelor de consum.

Cum trebuie consumat pestele si cel mai bun detoxifiant pentru a preveni intoxicatia

Pentru a nu scoate definitiv pestele din lista de cumparaturi alimentare, FDA recomanda o serie de actiuni preventive, care sa nu puna in pericol sanatatea iubitorilor de carne de peste:

  • Consumati pana la doua – trei mese pe saptamana dintr-o varietate de fructe de mare gatite, incercand, pe cat posibil, sa evitati pestele oceanic sus-mentionat si sa achizitionati pestii si fructele de mare de la comercianti autorizati.
  • Pentru femeile insarcinate sau care doresc sa isi planifice o sarcina, si pentru mesele copiilor, consultati medicul dumneavoastra.
  • Copiii cu varste de pana la 6 ani ar trebui sa consume maxim o portie de peste pe saptamana, iar cei cu varste intre 6 si 12 ani pot creste cantitatea de peste consumat pana la doua portii pe saptamana.
  • Urmati periodic o cura de detoxifiere a organismului. Cereti sfatul medicului pentru modul de administrare a suplimentelor alimentare si nu depasiti doza recomandata. Un bun detoxifiant pentru adulti este DETOXASE, care este recomandat a se administra in serii a cate 10 zile cu pauze intre cure.

Cazurile de intoxicatii cu mercur pe cale alimentara au fost extrem de rare, insa nu incape indoiala ca acest metal dauneaza grav sanatatii si trebuie sa aveti grija sa nu depasiti cantitatea de mercur pe care organismul o poate tine sub control in mod natural.

DISTRIBUIȚI