Detoxifiere corectă și eficientă? Iată 7 pași simpli!

detoxifiere eficienta

Mâncarea bogată în grăsimi și proteine din carne, cea de tip fast food, cartofii prăjiți, alcoolul și chiar cafeaua, consumate în cantități mari și pe o perioadă lungă de timp duc treptat la îmbolnăvirea organismului nostru. Acest lucru se întâmplă din cauza acumulării unei cantități mult prea mari de toxine. Firește, pe lista factorilor care duc la dereglarea organismului putem adăuga cu succes și traiul într-un mediu stresant și totodată poluant, fumatul. Așadar, dacă în ultima perioadă vă simțiți tot mai slăbiți, obosiți și stresați, indicat ar fi să urmați o cură de detoxifiere. Prin detoxifiere organismul neutralizează toxinele si corpul nostru își va recăpăta rapid vitalitatea de altă dată. Mai mult decât atât, acest proces de detoxifiere curăță totodată sângele, reglează tensiunea arterială, elimină toxinele, reglează colesterolul și zahărul din sânge și totodată previne bolile cardiovasculare cauzate de excesul de săruri și grăsimi.

Rezultatele durabile și eficiente nu se obțin, însă atât de ușor. Tocmai din acest motiv, noi vă prezentăm 7 pași simpli care vă vor aduce corpul într-o stare optimă de funcționare într-un timp relativ scurt.

7 pasi pentru o detoxifiere eficienta:

Evitati zahărul, sarea si carnea in exces!  Toate aceste trei produse favorizează creșterea nivelului de colesterol din sânge, dar și depunerea de grăsimi. Așadar, pentru o perioadă încercați să le consumați cât mai rar posibil sau chiar deloc. Faceți loc, însă, în dieta dumneavoastră zilnică alimentelor bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Consumați alimente de culoare mov precum: ceapă roșie, sfeclă, struguri, fasole, varză, sardine, hamsii, macrou, hering, etc. Sunt printre cei mai puternici antioxidanți.

Consumati legume cu frunze verzi!  Salata verde, pătrunjelul, spanacul, urzicile, anghinarea, prazul, ceapa și chiar cerealele integrale conțin cantități mari de fibre care ușurează tranzitul intestinal, lăsând chiar un sentiment de sațietate.

Includeti în dietă ceaiurile din plante medicinale! Ceaiul de galbenele, urzică, cozi de cireșe, ghimbir, mușețel, mentă sau sunătoare este absolut indicat în curele de detoxifiere, asta pe lângă o alimentație corespunzătoare. Ceaiurile va vor purifica organsimul și va vor îmbunătăți activitatea celulară.

Beti apă cu lămâie în fiecare dimineață! Conținutul ridicat de vitamina C face lămâia ideală în curele de detoxifiere. Consumați în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar cu apă combinat cu sucul de la o jumătate de lămâie.

Renunțati la dulciuri! Principalele alimente care trebuie evitate într-o cură de detoxifiere sunt dulciurile, cantitățile în exces de piper și zahăr, lactatele, pâinea și celelalte alimente pe bază de gluten, prăjelile, produsele de tip fast food, carnea de porc, mezelurile, alcoolul, cafeaua, dar și băuturile carbogazoase.

Faceti sport! Nu vă gândiți că trebuie să mergeți la sală sau la alergat în parc, de altfel, în cadrul unei cure de detoxifiere nici nu este indicat să depuneți un efort fizic atât de mare. Este suficient să înlocuiți urcatul cu liftul cu cel pe scări, să faceți câteva abdomene și genoflexiuni sau oricare alte exerciții la fel de ușoare. Combinând dieta cu sportul, efectele detoxifierii vor fi absolut fabuloase!

Încercati alimentele funcționale! Potrivit lui Cori Grămescu, coach de lifestyle si nutritie, ,,Conceptul de alimente funcționale s-a născut în Japonia. În 1980, autoritățile sanitare din Japonia au recunoscut faptul că o calitate mai bună a vieții trebuie să însoțească creșterea speranței de viață pentru numărul tot mai mare de persoane în vârstă din populația generală ținând cont de faptul că costurile de îngrijire a sănătății urmau să fie controlate. A fost introdus conceptul de alimente care au fost dezvoltate în mod specific pentru a promova sănătatea sau de a reduce riscul de boli.

În general, alimentele funcționale sunt considerate ca fiind acele produse alimentare care sunt destinate a fi consumate ca parte din regimul alimentar normal și care conțin componente biologice active, care oferă potențialul de sănătate crescută sau risc redus de boli. Exemple de alimente funcționale includ alimente care conțin minerale specifice, vitamine, acizi grași sau fibre dietetice, alimente cu substanțe biologic active adăugate, cum ar fi antioxidanți, prebiotice si probiotice care au culturi benefice vii.’’, spunea aceasta în cadrul unui articol publicat pe blogul său.

Un astfel de aliment funcțional, ideal în curele de detoxifiere este și ,,Detoxase’’. Conține extract de wasabi (plantă folosită încă din antichitate în fitoterapia japoneză), care detoxifică organismul în profunzime, având un efect extraordinar de curățare. Nu are adaos de zahăr, gluten, organisme modificate genetic și nici alergeni. Prin urmare, este ideal în curele de detoxifiere.

Conform aceluiași medic specialist in nutritie , Cori Grămescu, ,,Wasabi este o plantă aromatică din Japonia, folosită în mod tradiţional în bucătăria japoneză. Rizomii de wasabi au o culoare verde pal şi un conţinut mult mai mare de antioxidanţi şi substanţe benefice decât pasta de wasabi cu care poate suntem mai familiarizaţi. Planta conţine cantităţi însemnate de precursori de izotiocianat, o fitochimicală cu proprietăţi antioxidante puternice. De asemenea, în rizomul de wasabi se găsesc şi cantităţi importante de glucozinolat, o substanţă care se găseşte în toate plantele din familia cruciferelor (din care face parte şi wasabi) şi care a fost studiată clinic în câteva studii şi despre care s-a demonstrat că are proprietăţi antitumorale şi reglează metabolismul mitocondrial celular, cu efecte benefice în reducerea riscului de îmbolnăvire şi proprietăţi antibacteriene.’’

,,Detoxase’’ se găsește în orice farmacie Sensiblu, și nu oricum, la prețuri absolut excepționale în perioada septembrie-octombrie. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați conținutul unui plic în 500 de ml de apă, iar mai apoi să îl consumați pe parcursul unei zile. Se consumă un plic pe zi, după cum urmează: cinci zile consecutiv (de luni până vineri), 2 zile pauza (sâmbătă și duminică) și încă cinci zile consecutiv (de luni până vineri).

Toți cei care l-au încercat spun că își merită fiecare bănuț.

,,Am început prin a reduce încărcătura de toxine din organismul meu, primul pas, în opinia mea, dar și a specialiștilor, pentru o detoxifiere eficientă. Mai apoi, la îndemnul unei cunoștințe mi-am achiziționat și Detoxase. Ca orice om, la început ai tendința de a fi sceptic. Însă, o dată ce l-am încercat mi-am dat seama că am făcut una dintre cele mai bune alegeri. Am citit eticheta și am remarcat că în mare parte conține ingrediente naturale, extrase din plante medicinale folosite încă din antichitate, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure. L-am consumat conform specificațiilor, iar la final chiar s-au văzut rezultatele. Îmi simt corpul mult mai sănătos, sunt mai activă, energică și am mintea mult mai limpede. Până acum nu conștientizam importanța unei cure de detoxifiere pentru că nu știam practic se înseamna să te simți bine. Luam ca pe o normalitate modul în care trăiam și mă simțeam, dar acum mi-am dat seama că nu este deloc așa. Mi-am propus ca de cel puțin 2 ori pe an să trec printr-un astfel de proces de curățare a organismului și așa o să și fac. Vă recomand și dumneavoastră ca în cadrul curei de detoxifiere să includeți și detoxase, face minuni.’’, spune Ana Badea, în vârstă de 30 de ani din București.