CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT O DETOXIFIERE CORECTĂ?

Program de Detoxifiere
Detoxifiere

Detoxifierea înseamnă în medicină o serie de procese biologice prin care organismul reduce nivelurile unor substanțe periculoase, dar și o serie de tratamente medicale prin care se elimină din organism substanțe derivate din medicamente, droguri, alcool, otrăvuri sau metale grele. Există o serie întreagă de declinări ale conceptului de detoxifiere, multe din ele traduse în suplimente nutritive și diete pe bază de sucuri. Oare am putea urma un program de detoxifiere complet, dar de care sa nu trebuiasca sa ne preocupam mai mult de cateva minute pe zi?

Am crezut întotdeauna că pe măsură ce alimentația noastră provind din ce în ce mai mult din agricultura intesivă și, din păcate, suntem din ce în ce mai agresați de stres, poluare și ritmul nebunesc în care trăim, avem neoive să ne ajutăm organismul. Cred că un program de detoxifiere înseamnă mai mult decât simpla alimentație restricționată la sucuri sau la câteva pastile.

Pentru mine, un program de detoxifiere trebuie să îmi ajute organismul să elimine toxinele acumulate în urma unei vieți urbane agitate, cu tot ce înseamnă asta : hrană din agricultura industrializată, un grad mai ridicat de procesare a alimentelor, traiul într-un mediu poluant și stresant. Apoi este nevoie de încărcarea cu vitamine, minerale și antioxidanți, care de cele mai multe ori nu se regăsesc în cantități îndestulătoare în alimentația noastră. Un program de detox stimulează tranzitul intestinal, reduce retenția de apă, crește aportul de antioxidanți și vitamine.

Însă mai este un lucru pe care un program de detoxifiere trebuie să îl facă: este foarte important ca în urma unui astfel de program să îți îmbunătățești alegerile alimentare și să mănânci mai sănătos decât înainte, pe termen lung. De fapt, cred că cel mai important aspect al unui astfel de program trebuie să fie acela că reușește să ne îmbunătățească meniul de zi cu zi. Astfel, riscăm să rămânem blocați în soluții gândite pe termen scurt, pentru probleme pe termen lung. Nu o să meargă niciodată. Și aici cred că este principala capcană de care trebuie să ne ferim: trebuie să știm limpede că nu putem avea o abordare de 3 zile pentru o problemă care continuă de ani de zile.

Trebuie să adoptăm un program de durată, dacă vrem rezultate pe termen lung, care să dea organismului nostru răgazul necesar de a elimina substanțele nocive acumulate. Să ne ofere ocazia de a aborda o alimentație sănătoasă, normacalorică, bazată pe legume și alimente integrale și pe care să o putem continua în timp. Să fim mai activi și să învățăm să ne relaxăm, pentru a controla stresul. Să nu mai facem confuzia dintre detoxifiere și slabire prin înfometare. Să ne punem pe primul loc între prioritățile noastre și să ne îngrijim de noi înșine în fiecare zi, ca să ne asigurăm că trăim toată viața sănătoși și plini de energie.

Profita si tu de reducerile incredibile din gama Evital Functional Food. Incearca noul Super Ananas!

DISTRIBUIȚI