RUTIN, UN „ALIAT DIN FRUCTE”

Rutin, un aliat din fructe
Super Ananas

Rutin sau rutina este un bioflavonoid cu puternice proprietăți antioxidante, care se găsește în mere, smochine, citrice, hrișcă, ceai, rubarbă sau fructe de pădure. Poate nu ati auzit de el, dar asta nu inseamna ca proprietatile sale nu il fac un aliat din fructe cu puternice beneficii asupra sistemului imunitar.

Există studii medicale care au arătat eficiența rutinei în ameliorarea circulației venoase proaste, a reducerii hemoroizilor și a riscului de inflamație în corp.

Rutina este un antioxidant foarte puternic, reducând riscul de îmbolnăvire și de acumulare a radicalilor liberi în organism. Numeroase studii au arătat aceste corelații pozitive între administrarea de rutină și reducerea diverșilor parametri de boală. În plus, proprietățile sale puternic antiinflamatoare au făcut să fie folosite la oameni pentru reducerea edemelor și favorizarea reducerii retenției de apă. În plus, s-a observat că îmbunătățește circulația sangvină, reducând seminificativ riscul formării cheagurilor de sânge.

Circulația sangvină este semnificativ îmbunătățită prin administrarea de rutină, ceea ce a fost observat în cazurile venelor varicoase și a hemoroizilor, care sunt mai mult ameliorate în faza acută a inflamației prin administrarea suplimentelor cu rutină.

Administrată împreună cu bromelaina, vitamina C și colagen hidrolizat, a fost legată clinic de reducerea inflamației dureroase în osteoartrită, iar aceste proprietăți antiinflamatoare și de reparare a articulațiilor face ca rutina să fie intens studiată în prezent pentru prevenirea degenerării articulare.

DISTRIBUIȚI