Te gandesti deja la detoxifierea de dupa sarbatori?  

detoxifiere eficienta
detoxifierea

Uite cum sa-ti faci o cura de detoxifiere eficienta !

O cura de detoxifiere eficienta presupune in primul rand o renuntare la comportamentele alimentare nesanatoase si inlocuirea lor cu alegeri echilibrate, care sa intareasca sistemul imunitar si sa fortifice organismul.

Deci primul pas pentru a reusi sa avem un organism sanatos este ca pentru o bucata de timp (minim 3 saptamani, ideal cel putin 3 luni) sa renuntam la alimentele procesate:

  • sucuri
  • mezeluri grase
  • branzeturi grase si procesate
  • produse de patiserie
  • dulciuri procesate.

Apoi, ca sa putem mentine acest plan alimentar, este nevoie sa ne bazam alimentatia pe mancare sanatoasa si naturala.

Cura de detoxifiere eficienta aduce in meniul zilnic o serie de alimente alcaline, bogate in vitamine si minerale.

Baza oricarui plan alimentar trebuie sa constea in legume si fructe de sezon, preparate dietetic si gatite cat mai putin, de preferinta la temperatura scazuta.

Pe langa acestea este nevoie de asa-numitele super-alimente, bogate in vitamine, minerale si enzime si care ne incarca organismul, avand rolul de a ne intari corpul.

In aceasta categorie se regasesc fructele de padure, merisoarele, extractele bogate in clorofila din alge si grau, dar si produse mai exotice, cum ar fi acai, ganoderma sau wakame.

Continuarea curei de detoxifiere

Vine din alegerea corecta a surselor de alimente, in asa fel incat sa ne bazam alimentatia, ori de cate ori este posibil, pe produse animale provenind din ferme mici sau chiar, daca avem ocazia, din agricultura ecologica.

Aici cred ca e important sa consumam cantitati moderate din lactate fermentate natura, carne si oua, dar accentul trebuie sa cada pe calitatea produselor si nu pe cantitatea consumata.

Este necesar sa ne asiguram cantitatea minima de proteine in alimentatie, dar nu e cazul sa exageram si sa consumam zilnic carne, daca nu facem in mod constant effort fizic semnificativ.

In schimp, putem inlocui o parte din proteinele animale cu cele de origine vegetala, pentru un plus de diversitate alimentara.

O cura de detoxifiere eficienta trebuie insa sustinuta prin o dieta bine pusa la punct, care sa potenteze efectele pozitive ale curei si sa ne ajute sa obtinem rezultate mai bune odata cu schimbarile in alimentatia noastra.

Pe langa eliminarea alimentelor nocive din alimentatia noastra, este nevoie de eficientizarea proceselor prin care corpul nostru elimina substantele negative si reducerea inflmatiei in corp.

Citeste si: Ce este detoxifierea?

 

 

DISTRIBUIȚI