CUM SĂ ÎȚI HRĂNEȘTI CU ADEVĂRAT ORGANISMUL

viață sănătoasă
Alimentele Functionale

Știm cu toții, deja, că pentru o viață sănătoasă trebuie să consumăm zilnic fructe și legume, să bem 2 litri de apă pe zi și să facem mișcare cel putin 30 de minute pe zi. Se deschid din ce în ce mai multe săli de sport, cabinete de slăbire, centre de detoxifiere. Și noi suntem din ce în ce mai afectați de probleme de sănătate, de stres și de dificultatea de a ne organiza viața. Deci, care este problema? De ce, pe măsură ce știm din ce în ce mai multe lucruri despre ce trebuie să mâncăm pentru o viață sănătoasă si a ne proteja organismul, avem dificultăți din ce în ce mai mari în a obține acest stil de viață?

Un posibil răspuns vine din modul în care se cultivă plantele. Agricultura este intesivă, practicată la scară industrială și alimentele pe care noi le consumăm sunt din ce în ce mai sărace în vitamine, enzime și minerale. Fructele și legumele sunt disponibile întotdeauna în afara sezonului, însă sunt sărace în nutrienți. Prețul pe care îl plătim pentru a avea fructe cu aspect perfect este bombardarea constantă cu chimicale și pierderea valorii nutriționale a alimentelor.

Al doilea motiv pentru care alimentația noastră nu ne mai asigură necesarul de vitamine și minerale vine din procesele industriale de prelucrare a alimentelor, procesele de rafinare, pasteurizare și producție de masă fac ca alimentele deja sărace în nutrienți să devină de multe ori o sursă de agresiune pentru organismul nostru. Pasteurizarea protejează împotriva bacteriilor, dar lipsește produsul de activitatea sa naturală, când acesta este sensibil la căldură. Rafinarea elimină nutrienții activi și benefici din restul produsului (de exemplu, orezul decorticat este lipsit de fibre, vitamine și minerale, la fel și cerealele rafinate).

Soluția reală pentru problemele pe care viața modernă și accesul la alimente din ce în ce mai diverse și mai procesate ni le ridică vine din echilibrarea programului de nutriție și suplimentarea meniului nostru zilnic cu alimente funcționale extrase din plante, care să ne garanteze un aport controlat și sigur de nutrienți, enzime. vitamine, minerale și antioxidanți, într-un program gândit pentru ca organismul nostru sa functioneze bine, pe termen lung.

Iata un tabel cu mineralele zilnice necesare pentru o viata sanatoasa.

Dacă încetăm să ne mai facem planuri nerealiste care durează în medie 3 săptămâni, am putea să ne gândim cum putem mânca echilibrat în fiecare zi a vieții noastre. Secretul este să consumăm la fiecare masă fructe și legume, astfel încât din cantitatea de mâncare consumată într-o zi, măcar jumătate să fie bazată pe legume și fructe. Apoi este necesar să gândim la diversitate și sezonalitate – încercăm să mâncăm produse locale, în starea lor naturală și adaptată temperaturii ambientale. În sezonul cald optăm pentru alimente ușoare, carne slabă în cantități mici, lactate naturale cu un conținut mai redus de grăsime, cereale integrale neprocesate și mai ales legume și fructe, iar în sezonul rece suplimentăm puțin cu leguminoase și cereale integrale, consumăm grăsimi sănătoase și cantități puțin mai mari de carne. Este baza unei alimentații echilibrate, sănătoase, bazate pe plante și alimente neprocesate.

Ca să ne hrănim corpul, însă, este nevoie să îl ajutăm cu nutrienții care lipsesc inevitabil din alimentele pe care le consumăm. Terapia enzimatică ne ajută să scăpăm de senzația de mâini și picioare umflate, ne ajută să eliminăm inflamația și retenția de apă din corp. Avem nevoie de vitamina C și antioxidanți pentru a ne ajuta corpul să lupte împotriva stresului oxidativ. Substanțele specifice pentru detoxifiere ne ajută să purificam organismul de rezidurile nesănătoase și o suplimentare cu vitamine și minerale din sursă biologică ne asigură suportul metobilic pentru a ne energiza.

Alimentele funcționale sunt o soluție sigură, verificată și controlată medical de a ne îmbogăți alimentația cu substanțe nutritive, menite să ne ofere nu doar un tonus bun, ci și un suport pentru o viață sănătoasă.

Citeste si: Alimentele functionale.

DISTRIBUIȚI