Vitamina C, administrare: inainte sau dupa masa?

Vitamina C

Vitamina C – administrare corecta

Alimentatia saraca in nutrienti si stilul de viata modern nasc necesitatea de a consuma suplimente alimentare. Una dintre cele mai comune vitamine pe care ni le procuram si prin intermediul suplimentelor, atat pentru intarirea sistemului imunitar, cat si pentru o piele frumoasa si o dantura sanatoasa, este VITAMINA C. Administrarea sanatoasa depinde insa de consumul de alimente?

Trebuie sa tinem cont de masa atunci cand luam suplimente alimentare cu vitamine? Depinde

Vitamina C – administrare si explicatii

Vitamina C este solubila in apa, ceea ce inseamna ca nu este depozitata in corp, iar o supradoza este putin probabila intrucat organismul uman elimina excesul prin urina. Fiind solubila, se descompune pana in momentul in care ajunge in partea inferioara a tractului digestiv.

Spre deosebire de vitamina C, vitaminele A, D, E sau K sunt solubile in grasimi, iar digestia lor dureaza mai mult, pastrandu-se in stomac un timp mai indelungat. De aceea, aceste vitamine trebuie administrare impreuna cu o gustare cu continut de grasimi.

Cantitatea de vitamina  pe care o administrezi organismului prin suplimente sau alimente functionale, determina momentul optim de consum.

O doza mare (mai mult de 500mg) consumata inainte de masa poate provoca indigestie, crampe sau greata.

De aceea, recomandata administrarea in timpul mesei, fara insa a face exces alimentar.

SUPER ORANGE

Daca simti nevoia suplimentarii cantitatii zilnice de vitamina C, dar nu iti doresti sa iei capsule ori pastile efervescente, poti opta pentru SUPER ORANGE primul aliment functional dedicat in intregime sustinerii sistemului imunitar.

Acesta nu contine adaos de zahar, gluten, alergeni sau organisme modificate genetic, si este imbogatit cu un mix din 3 specii de Echinacea si Zinc.

Se prepara usor: amesteci continutul unui plic in 150- 200ml de apa. Consuma-l dimineata, in timpul micului dejun, si furnizezi organismului tau cantitatea de vitamina C egala cu cea a 12 portocale!

Ce mod sanatos de a incepe ziua!

Citeste si: Cum asiguri necesarul de vitamine