Beneficiile Wasabi in detoxifierea organismului

Wasabi super body
detoxifierea

Wasabi este o plantă aromatică din Japonia, folosită în mod tradițional în bucătăria japonează. Rizomii de wasabi au o culoare verde pal și un conținut mult mai mare de antioxidanți și substanțe benefice decât wasabi cu care poate suntem mai familiarizați. Acum si tu poti avea un „Super Body”. Afla cum!

Rizomii de wasabi conțin substanțe care sunt foarte eficiente în detoxifierea ficatului și conțin și cantități semnificative de antioxidanți și fitochimicale, substanțe care luptă împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

La nivelul ficatului au loc cele două faze ale procesului de detoxifiere naturală a organismului. În mod normal, ficatul nostru procesează cu ușurință o cantitate moderată de produși secundari toxici ai proceselor fiziologice ale corpului uman, realizând eliminarea lor prin urină, transpirație, scaun sau respirație.

Însă, din păcate, condițiile de viață în mediul urban sunt departe de ceea ce are nevoie organismul nostru – stres, poluare, praf, oboseală și o alimentație bazată din ce în ce mai mult pe alimente produse intensiv, foarte procesate și sărace în substanțe nutritive sănătoase. Acestea ne suprasolicită permanent ficatul, făcând ca procesul natural de eliminare a toxinelor să devină ineficient.

Wasabi conține cantități însemnate de precursori de izotiocianat, o fitochimicală cu proprietăți antioxidante puternice. De asemenea, în rizomul acestuia se regăsesc și cantități importante de glucozinolat, o substanță care se găsește în toate plantele din familia cruciferelor (din care face parte și wasabi) și care a fost studiată clinic în câteva studii și despre care s-a demonstrat că are proprietăți antitumorale și reglează metabolismul mitocondrial celular. cu efecte benefice în reducerea riscului de îmbolnavire și proprietăți antibacteriene.

Fitochimicalele găsite în wasabi (glucozinat și izotiocianat) intervin în faza a doua a procesului de detoxifiere hepatică, cea prin care substanțele nesănătoase au fost degradate până la forma lor bioactivă și organismul luptă pentru eliminarea lor prin urină sau fecale.

Practic, substanțele care se găsesc înaceasta planta ajută la îmbunătățirea funcționării mecanismelor de eliminare a toxinelor din organism.

Daca vrei sa aflii mai multe despre detoxifiere si cum sa ai un „super body”, click aici.

DISTRIBUIȚI